˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil
˜Fri frakt vid köp över 1 800 kr
(4.4 på Googles recensioner
]Säker leverans i kyl- & frysbil

Poké Bowl med Toppbog

En Poké Bowl är mycket kort uttryckt en skål med klibbigt ris med olika godsaker ovanpå - här med vår härliga toppbog och annat gott! En Poké Bowl kan du kombinera helt fritt och låta fantasin flöda, men här har du en av varianterna: med mangosallad, avokado, rädisor, koriander, vårlök och inlagd ingefära. Hur ser din favorit ut?

45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g

    toppbog, flankstek eller ryggbiff

  • ris, 4 portioner (gärna av lite klibbig sort, vi använde svart thairis)

  • 1 dl

    rädisor

  • 2 st

    avokado

  • 4 st

    vårlökar


  • Marinad
  • 150 ml

    tamarisoja

  • 2 msk

    sesamolja

  • 100 ml

    neautral olja (t.ex. solrosolja)

  • 1

    vitlöksklyfta, lätt krossad

  • 1 tsk

    stark chilisås

  • 3 krm

    chilipulver


  • Mangosallad
  • 2 st

    mango

  • 1 st

    rödlök

  • 1 st

    chilifrukt, hackad

  • 1 msk

    tamarisoja

  • 1 st

    koriander i kruka


  • Inlagd ingefära
  • 100 g

    ingefära, färsk

  • 5 dl

    vatten

  • 1 dl

    risvinäger

  • 1 dl

    socker

  • 1 tsk

    salt

Gör så här

  1. Hemgjord inlagd ingefära är jättegott men kan ersättas av en köpt version som finns i sushi-hyllan i butiken. Om du använder köpt ingefära - hoppa direkt till steg 5.
  2. Skala ingefäran noga, använd med fördel en tesked att skrapa med.
  3. Skiva ingefäran så tunt som möjligt. Slå över kokande vatten och åt stå i ca 10-15 minuter, slå sedan av vattnet.
  4. Värm socker, risvinäger och salt tills sockret löst sig och slå det över ingefäran i en burk. Låt stå i minst 3 timmar.
  5. Blanda samman marinaden och häll över köttet i en bunke eller i en plastpåse. Låt marinera 1-2 timmar.
  6. Skala och tärna mangon, skiva lök och chili och blanda samman mangosalladen.
  7. Koka riset enligt instruktionen på förpackningen.
  8. Skär grönsakerna i lämpliga bitar (skall med fördel kunna ätas med pinnar).
  9. När riset är nästan klart, stek eller grilla köttet på hög värme tills det är medium eller medium-rare, låt köttet vila några minuter innan du skär upp det i tunna skivor, tvärs över muskelfibrerna.
  10. Lägg riset i botten på små serveringsskålar, toppa med grönsaker, inlagd ingefära, färsk koriander och kött.
DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV